Kremasta sladoled torta iz bakine kuhinje: Bez pečenja, gotova za 10 minuta

Stavite je sat vremena u zamrzivač i podsetiće vas na sladoled

09.07.2024. 11:00
  • Podeli:
brza torta, bakina kuhinja-668cffc36ab6c.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo kremastu tortu koja se ne peče i gotova je sa desetak minuta.

Potrebno je:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 100 gr mlevenih piškota
  • 50 gr mlevene čokolade sa rižom
  • 1 puna kašika krema od čokolade
  • čokoladne mrvice
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Umutiti pavlaku i podeliti na tri dela. U jedno dodati mlevene piškote, u drrugi deo mlevenu čokoladu sa rižom, i treći krem od čokolade. Sve posebno izjednačiti.

U pleh veličine 20 x20 cm prvo staviti krem od piškota. Preko dugi od mlevene čokolade i na kraju krem od eurokrema. Svaki krema lepo razvući, a preko zadnje posuti čokoladne mrvice.

Za sve to je potrebno 10 minuta vremena. Ostaviti u frižideru 2 sata ili sat u zamrzivaču. Bićete oduševljeni sjajnim kremastim ukusom. Kad se lepo ohladi podseća ma sladoled.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()