Ukoliko ste ljubitelj rižota i pečuraka, onda je ovaj recept idealan obrok za vas
Jela sa pirinčem su veoma popularna, jer im ova namirnica u kombinaciji sa začinama daje poseban ukus.
A u "moru" jela sa pirinčem izdvaja se kremati rižoto kome niko ne može da odoli.
Ukoliko ste ljubitelj rižota sa pečurkama, onda je ovaj recept idealan za vas, preporučuje Telegraf.
Pirinač dobro operite u nekoliko voda.
Luk sitno iseckajte, pa ga dinstajte na malo ulja dok ne postane staklast. Kada luk omekša, dodajte izrendanu šargarepu.
Nakon nekoliko minuta dodajte i šampinjone koje ste prethodno iseckali na listiće.
Zatim nalijte malo vode i krčkajte dok svi sastojci ne omekšaju. Nakon toga dodajte pirinač i lagano ulijte bujon. Dodajte i začine.
Kada je pirinač skuvan, ostavite ga poklopljenog oko 10 minuta pre serviranja.
Ne koristeći pileći bujon, već vodu. Možete da napravite i posnu verziju ovog jela.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.