Kremasti rižoto s pečurkama za lagani letnji ručak će vas oduševiti

Ukoliko ste ljubitelj rižota i pečuraka, onda je ovaj recept idealan obrok za vas

12.07.2023. 10:55
  • Podeli:
Rižoto_pečurke_Foto Pixabay-64ae6a75e41ed.webp Foto: Pixabay

Jela sa pirinčem su veoma popularna, jer im ova namirnica u kombinaciji sa začinama daje poseban ukus.

A u "moru" jela sa pirinčem izdvaja se kremati rižoto kome niko ne može da odoli.

Ukoliko ste ljubitelj rižota sa pečurkama, onda je ovaj recept idealan za vas, preporučuje Telegraf.

Sastojci:

  • 200 grama pečuraka
  • 1 šolja pirinča
  • 250 mililitara pilećeg bujona
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • beli luk u prahu
  • ulje.

Priprema:

Pirinač dobro operite u nekoliko voda.

Luk sitno iseckajte, pa ga dinstajte na malo ulja dok ne postane staklast. Kada luk omekša, dodajte izrendanu šargarepu.

Nakon nekoliko minuta dodajte i šampinjone koje ste prethodno iseckali na listiće.

Zatim nalijte malo vode i krčkajte dok svi sastojci ne omekšaju. Nakon toga dodajte pirinač i lagano ulijte bujon. Dodajte i začine.

Kada je pirinač skuvan, ostavite ga poklopljenog oko 10 minuta pre serviranja.

Ne koristeći pileći bujon, već vodu. Možete da napravite i posnu verziju ovog jela.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()