Kremasto, brzo i preukusno: Njoke u prelivu od sira

Đenaro Kontalno nudi brz i ukusan recept za sve ljubitelje italijanske kuhinje

15.12.2023. 07:15
  • Podeli:
pasta-njoke-preliv-sa-sirom-pixabay-657b162306d85.webp Foto: pixabay

Ko može odoleti italijanskoj kuhinji? Jedna od najpoznatijih i najvoljenijih kuhinja širom sveta, koja se izdvaja po savršenim receptima za testeninu. Za sve one koji i nemaju baš puno vremena da pokažu svoje kulinarsko umeće, Đenaro Kontaldo je podelio odličan recept za njoke. 

Spremite hranu kao italijanski majstori i oduševite vaše najbliže.

Sastojci:

  • 2 pakovanja njoka
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • 1 šolja bujona
  • 2 kašike putera 
  • 3 čena belog luka
  • 1 šolja mleka
  • 1,5 šolja rendanog tvrdog sira 
  • 1 šolja rendanog čedar sira
  • 1/2 šolje parmezana

 

Skuvajte njoke, a dok se one kuvaju napravite sos od sira. U posudi pomešajte bujon i brašno tako da ne ostanu grudvice. U šerpi istopite puter, pa propržite mleveni beli luk. Sipajte bujon sa brašnom i mešajte dok se dobro ne sjedini, a zatim sipajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. 

Zatim sklonite sa šporeta i dodajte rendane sireve i mešajte  dok se svi ne istope. Ubacite njoke i promešajte. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()