Kuvana boranija iz bakine kuhinje: Posan obrok pun vitamina

Spremljena na ovaj način je najukusnija

18.01.2024. 10:15
  • Podeli:
boranija bakina kuhinja-65a8ea34989ad.webp Foto: bakina kuhinja

Predlog za posne dane svima omiljena, svi je volimo, može sveža ili smrznuta - boranija.

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 paprika iz zamrzivača ili sveža
  • 2 krompira
  • suvi začin 
  • lovorov list
  • crvena paprika
  • 50 ml. paradajz iz flaše
  • 2 čena belog luka
  • peršunov list ulje
  • 1 kašičica kukuruznog skroba
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Luk i papriku iseckati na sitno, dodati šargarepu na kolutove. Dodati malo vode i dinstati nekoliko minuta. Dodati kesu boranije i krompir na kockice.

Dodati još vode i kuvati u malo vode 30 minuta da boranija omekne. Izmešati 1/2 kašičice ml paprike i jednu kašičicu kukuruznog skroba.

Dodati 50 ml paradajza iz flaše.  Dodati jednu punu kašičicu suvog začina, seckan beli luk i sve izjednačiti. Poklopiti da tiho kuva još 2-3 minuta.

Boranija mora da bude sa malo tečnosti. Na kraju staviti seckan peršun, poklopiti i isključiti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()