Spremljena na ovaj način je najukusnija
Predlog za posne dane svima omiljena, svi je volimo, može sveža ili smrznuta - boranija.
Luk i papriku iseckati na sitno, dodati šargarepu na kolutove. Dodati malo vode i dinstati nekoliko minuta. Dodati kesu boranije i krompir na kockice.
Dodati još vode i kuvati u malo vode 30 minuta da boranija omekne. Izmešati 1/2 kašičice ml paprike i jednu kašičicu kukuruznog skroba.
Dodati 50 ml paradajza iz flaše. Dodati jednu punu kašičicu suvog začina, seckan beli luk i sve izjednačiti. Poklopiti da tiho kuva još 2-3 minuta.
Boranija mora da bude sa malo tečnosti. Na kraju staviti seckan peršun, poklopiti i isključiti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.