Kuvana hobotnica u sopstvenom soku: Haris oduševio goste morskim specijalitetima

Ovog puta je nadmašio sebe

28.11.2023. 12:42
  • Podeli:

Željko Samardžić, Željko Rebrača i Katarina Sotirović gostovali su u "Muštuluku" kod Harisa Džinovića na UNA TV, gde su uživali u dobroj atmosferi uz bogatu trpezu, muziku i uzbudljive priče.

Domaćin Haris im je kao predjelo poslužio "škapmi krudo", dok je kao glavno jelo pripremio kuvanu hobotnicu u sopstvenom soku i blitva krompir.

Predjelo: Škampi krudo

Potrebne namirinice za 4 osobe:

  • Škampi 800g
  • Rukola 100g
  • Kapar 10g
  • Nar 100g
  • Ljubičasti luk 50g
  • Stabljikasti celer 30g
  • Vinsko sirće 15ml
  • Maslinovo ulje 30ml
  • So po ukusu
  • Biber po ukusu

Način pripreme:

Škampe očistiti od ljušture i poređati ih na odgovarajući tanjir na kome se nalazi podloga od rukole. Ljubičasti luk iseći na rebarca, celer na sitne kockice i poređati pored škampa. Ukrasiti sa kaprom i narom, dodati biber i so, i na samom kraju dodati vinsko sirće i maslinovo ulje.

Glavno jelo: Kuvana hobotnica u sopstvenom soku i blitva krompir

Potrebne namirnice za 4 osobe:

  • Hobotnica 3kg
  • Krompir 600g
  • Blitva 4 veze
  • Maslinovo ulje 50ml
  • Beli luk 100g
  • Začinsko sušeno povrće 20g

Način pripreme:

Hobotnicu očistiti, odvojiti krake i svaki krak zapeći sa obe strane na jakoj temperaturi u tiganju. Tako pečenu hobotnicu prebaciti u odgovarajuću posudu sa dodatkom seckanog belog luka. Hobotnica će pustiti svoju vodu u kojoj će se kuvati oko 90 minuta. Posudu je potrebno poklopiti, smanjiti temperaturu i okretati hobotnicu na svakih 20 minuta. Skuvanu hobotnicu kratko grilovati sa obe strane u gril tiganju. Tako grilovanu hobotnicu staviti u činiju sa maslinovim uljem i vodom u kojoj se hobotnica kuvala. Sve pomešati i servirati sa krompirom i blitvom.

Krompir iseći na kockice, skuvati u vodi sa malo začinskog sušenog povrća. Blitvu blanširati u ključaloj vodi. U odgovarajućoj posudi na maslinovom ulju, upržiti beli luk, dodati blitvu i krompir i sve začiniti sa malo soli i bibera.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()