Kuvar otkrio trik za pečenu piletinu sa savršeno hrskavom koricom: Vrlo jednostavno, a fenomenalno

Trik je vrlo jednostavan i traje samo nekoliko sekundi

07.06.2025. 13:18
  • Podeli:
Piletina (1)-63f5fc4cc3f2f.webp Foto: Pixabay

Pileća krilca ili pečena piletina mnogo su ukusniji kada su hrskavi.

Američki TikTok kuvar Mohamed Jasin je zato podelio svoj trik za savršeno ispečenu hrskavu koricu. 

Trik je zaista jednostavan i ne trebaju vam nikakvi fensi sastojci ili začini, pa nećete morati mnogo da šetate po kuhinji.

Sve što treba da uradite je da koristite provrelu vodu.

“Provrela voda zateže kožu piletine i čini krila hrskavim nakon što ih termički obradite", objasnio je on.

Kuvar je prelio prokuvanu vodu preko piletine, pre nego što je meso stavio u rernu, piše The Sun.

Mohamed tvrdi da ćete na taj način svaki put imati savršeno hrskavu kožicu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()