Kuvarica podelila trik kako napraviti tvrdo kuvana jaja: Ljuska samo sklizne

Ovaj trik nam svima treba

06.06.2025. 17:31
  • Podeli:
hrana, ishrana, kuvano jaje, kuvana jaja, ljuštenje jaja - shutterstock_2524304447-6766c334b0154.webp Foto: Shutterstock

Postoji mnogo načina za pripremu jaja, poširana, kajgana, na oko... ali najlakši način su tvrdo kuvana. Iako je proces jednostavan, guljenje ljuske dosadan je i dugotrajan zadatak u kom niko ne uživa, pogotovo kada ste gladni.

Srećom, kuvarica je podelila trik za kuvanje jaja koji će pomoći da ljuska "sklizne".

Kejtlin je svoju metodu podelila sa pratiocima na TikToku.

@katcancook

Chef tip! I haven’t hard boiled an egg in 10 years.

♬ original sound - Hope Schwing

U videu je objasnila da je jednostavan odgovor za postizanje kuvanih jaja koja se lako gule – para, a ne voda, piše Mirror.

Počinje tako što napuni lonac hladnom vodom pre nego što doda metalnu korpicu za kuvanje na pari i stavi jaja na vrh. Zatim ih stavlja na jaku vatru 12 do 14 minuta i ostavlja da se kuvaju.

 A kad se tajmer isključi, jaja su savršeno tvrdo kuvana i ljuska odmah sklizne.

"Zbog vruće pare proteini belanaca je skupljaju, udaljavajući ga od membrane ljuske", objasnila je ona. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()