Lagana pita sa kupusom oduševiće i mesojede: Pravi se od gotovih kora, "progutaćete" je u trenu

Držaće vas dugo sitim, a idealna za doručak ili večeru.

13.09.2024. 07:15
  • Podeli:
pita sa kupusom - shutterstock_2178761397-66e2cf0791cc2.webp Foto: Shutterstock

Lepa, lagana i jednostavna za pripremu - takva je pita sa kupusom koja će zaista da zadovolji sve ukuse. Da, postoje i oni koji smatraju da ako u jelu nema mesa, to nije to, ali čak će i oni kad probaju ovaj recept morati da priznaju da ova pita ne samo što je ukusna, već i da vas dugo drži sitim.

Dakle, kada sva čula uživaju, a stomak je pri tome pun - jasno je da je to prava stvar.

Sastojci:

  • 1 kg tankih kora
  • 1 kg slatkog kupusa
  • 125 g pirinča
  • 4 glavice crnog luka
  • ulje
  • so
  • biber

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Slatki kupus isecite sitno, pa posolite.

Sitno seckan crni luk propržite na zagrejanom ulju, pa dodajte oceđen kupus. Dinstajte sve dok ne dobije svetložutu boju. Sklonite sa vatre, pa začinite i ostavite da se ohladi. 

Umešajte obareni pirinač. U pleh obložen papirom za pečenje ređajte kore pa nadev, naizmenično, sve dok ne potrošite sav materijal. Vrelim uljem poprskajte pitu. 

Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()