Ovo jelo miriše na baštu i sprema se lakše nego što vam se čini
Spoj jednostavnosti i ukusa - ova pasta sa tikvicama donosi leto direktno u tanjir, uz miris bosiljka, nane i svežeg parmezana.
Savršena za lagani ručak ili večeru na terasi, ova pasta će vam pokazati da je ponekad manje - mnogo više.
U većem loncu kuvajte testeninu u dosta slane vode, povremeno mešajući, dok ne bude "al dente".
Ocedite, pa odvojte malo vode za kuvanje testenine i vratite testeninu u šerpu. Dodajte sveže rendani parmezan i mešajte dok se sir potpuno ne otopi.
Dok se testenina kuva, rastopite maslac u velikom tiganju na umerenoj temperaturi. Kada maslac počne da peni, dodajte isečene tikvice i dinstajte dok ne omekšaju i ne porumene, oko 10 minuta.
Dodajte beli luk i dinstajte sa tikvicama dok ne zamiriše, oko jedan minut. Dodajte jednu kašičicu soli. Začinite biberom. Sklonite sa šporeta, piše gastro.24sata.hr.
Stavite testeninu u veliku činiju za serviranje, dodajte tikvice, sitno seckani bosiljak i listove nane i sitno seckani vlasac.
Dobro promešajte i pospite sa još malo sveže rendanog parmezana neposredno pre serviranja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.