Brzo, lako i ukusno
Savršen obrok koji se lako i brzo priprema, a može da posluži i kao večera.
Uživajte!
Palentu skuvati u posoljenoj ključaloj vodi, prema uputstvu s pakovanja. Kad je gotova, premestiti je u adekvatnu posudu i ostaviti da se malo prohladi.
U međuvremenu u tiganju na malo zagrejanog maslaca propržiti sitno isečen crni luk, dodati izgnječeni beli luk, mešati minut, pa ubaciti pečurke iseckane na listiće.
Dinstati desetak minuta, umešati pire od paradajza, posoliti, pobiberiti, začiniti peršunom i bosiljkom, pa zaliti vinom i krčkati dok višak tečnosti ne ispari.
Gotove pečurke staviti preko palente i odmah poslužiti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.