Osvežavajuća poslastica
Aromatični limun keks kolač idealan je za sve prilike, a mi vam donosimo originalni recept.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom, malo soli i gustina, sipajte 200 ml mleka i promešajte. Izrendajte koru jednog limuna pa dodajte limunov sok i opet promešajte. Uz neprestano mešanje kuvajte na srednjoj vatri. Kad se zgusne pa umešajte kockice putera, dok se ne otope. Skinite sa strane pa pokrijte providnom folijom.
Zasebno umutite jaja, šećere i so. Dodajte ulje pa mutite i dalje. Dodajte kiselu pavlaku pa mutite još malo. Ocedite sok od ostatka limuna pa još malo mešajte. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu pa poravnajte. Prvu smesu sipajte u kesu zamrzivača sa odsečenim vrhom. Sipajte preko površine kolača pa naređajte bademe. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kolač pospite šećerom u prahu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.