Lisnati čamčići po bakinom receptu: Ukus dimljene slanine i kačkavalja, neopisivo dobro

Pita puna ukusa

11.05.2024. 12:58
  • Podeli:
lisnati čamčići bakina kuhinja-663f49dc087e7.webp Foto: Bakina kuhinja

Za sve ljubitelje lisnatog testa, ovo će biti idealan recept. Iz kuhinje baka Jelene Petrović donosimo video recept za spremanje lisnatih čamčića sa nadevom od slanine i kačkavalja. 

U kuhinji nećete provesti više od sat vremena, a uživaćete u ovako spremljenoj piti. Ovaj recept može biti idealan i kada vam dolaze gosti, pošto je vrlo dekorativan i lepo će se uklopiti u svaku trpezu. 

Potrebno je:

  • 8 gotovih tankih kora
  • 200 g sira
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1 jaje
  • malo praška za pecivo
  • malo listića šunke
  • malo listića suve slanine
  • malo rendanog i na kockice isečenog kačkavalja
  • 4 kašičice ajvara ili ljutenice
  • 1 jaje za nadev
  • ulje

Priprema:

Izdrobiti sir, pa u njega dodati jaje i pavlaku i na kraju prašak za pecivo. Sve to izjednačiti. 

Prvu koru premazati uljem, pa dodati drugu koru preko nje i nju premazati uljem. Skupiti je u harmoniku i spojiti ivice, ostaviti malo širine za četiri prsta da bude pokriveno dno. Na dno rasporediti sir i listiće šunke, suvu slaninu, kačkavalj, ajvar ili ljutenicu. 

Na kraju dodati po jedno jaje u ćošak. Posoliti jaja i posuti malo sitno seckanim mladim crnim lukom. 

Peći na 200 stepeni 30 minuta, služiti toplo.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()