Pita puna ukusa
Za sve ljubitelje lisnatog testa, ovo će biti idealan recept. Iz kuhinje baka Jelene Petrović donosimo video recept za spremanje lisnatih čamčića sa nadevom od slanine i kačkavalja.
U kuhinji nećete provesti više od sat vremena, a uživaćete u ovako spremljenoj piti. Ovaj recept može biti idealan i kada vam dolaze gosti, pošto je vrlo dekorativan i lepo će se uklopiti u svaku trpezu.
Izdrobiti sir, pa u njega dodati jaje i pavlaku i na kraju prašak za pecivo. Sve to izjednačiti.
Prvu koru premazati uljem, pa dodati drugu koru preko nje i nju premazati uljem. Skupiti je u harmoniku i spojiti ivice, ostaviti malo širine za četiri prsta da bude pokriveno dno. Na dno rasporediti sir i listiće šunke, suvu slaninu, kačkavalj, ajvar ili ljutenicu.
Na kraju dodati po jedno jaje u ćošak. Posoliti jaja i posuti malo sitno seckanim mladim crnim lukom.
Peći na 200 stepeni 30 minuta, služiti toplo.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.