Hrskava slanina je pun pogodak u ovom receptu
Iako verujemo da ste se u prethodnim danima praznika najeli jaja, proteina nikad dosta, pa smo tako prilično sigurni da će vam se recept za mafine sa jajima i slaninom itekako dopasti.
Priprema je brza i jednostavna, a krckava slanina u ovom receptu je pravi pogodak.
- 6 jaja
- 50 g parmezana
- 50 ml pavlake za kuvanje
- 100 g tvrdog sira
- mladi crni luk
- 5 kriški slanine
Posolite i pobiberite jaja, a zatim ih umutite sa parmezanom i pavlakom za kuvanje.
Nakon toga, proržite slaninu i sitno je iseckajte, a isto uradite i sa mladim lukom. Izrendajte sir.
Nauljite kalup za mafine, pa prvo pospite sir, zatim slaninu, a zatim i mladi luk i, na kraju, prelijte smesom sa jajima.
Mafine pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 185 stepeni.
Ceo postupak pripreme pogledajte u nastavku.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.