Mafini sa jajima i slaninom - bez trunke brašna: Idealni za doručak i spremni za svega 20 minuta

Hrskava slanina je pun pogodak u ovom receptu

28.05.2024. 07:15
  • Podeli:
dorucak-66542c3ab8eb0.webp Foto: Instagram/Printscreen/@BreakfastForOne

Iako verujemo da često jedete jaja za doručak, proteina nikad dosta, pa smo tako prilično sigurni da će vam se recept za mafine sa jajima i slaninom i te kako dopasti.

Priprema je brza i jednostavna, a krckava slanina u ovom receptu je pravi pogodak.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 50 g parmezana 
  • 50 ml pavlake za kuvanje 
  • 100 g tvrdog sira 
  • mladi crni luk
  • 5 kriški slanine

Priprema:

Posolite i pobiberite jaja, a zatim ih umutite sa parmezanom i pavlakom za kuvanje.

Nakon toga, proržite slaninu i sitno je iseckajte, a isto uradite i sa mladim lukom. Izrendajte sir.

Nauljite kalup za mafine, pa prvo pospite sir, zatim slaninu, a zatim i mladi luk i, na kraju, prelijte smesom sa jajima.

Mafine pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 185 stepeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()