Ukoliko niste ljubitelj malina, slobodno ih zamenite voćem po sopstvenom izboru
Mafini definitivno spadaju u jedno od omiljenih slatkih peciva, a domaćice ih uglavnom prave sa voćem ili čokoladom.
Neko više voli slane, neko slatke, a neko ih rado jede i u jednoj i u drugoj varijanti. Srećom, spisak namirnica koje se mogu koristiti za pripremu ovog peciva je poduži, pa verujemo da inspiracije skoro nikada ne fali.
Ukoliko želite da napravite posne, obavezno napravite testo bez jaja, mleka i putera. Bićete oduševljeni mekanim i vazdušastim mafinima i zavolećete ih već na prvi zalogaj.
Ukoliko niste ljubitelj malina, slobodno dodajte neko drugo voće, po želji.
Pomešajte šećer, ulje, vodu i vanilu u jednoj posudi i sve dobro promešajte, a zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Mešajte žicom sve dok se sastojci ne sjedine, ali pazite da ne preterate, a kalup sa mafinima obložite papirnim kalupima, sipajte malo smese, zatim dodajte maline i preko njih još malo smese.
Mafine pecite oko 20-25 minuta, u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.