Marinada od samo tri sastojka učiniće vašu piletinu savršenom

Samo tri sastojka poboljšaće ukus piletine pripremljene na roštilju ili gril tiganju

08.03.2023. 19:02
  • Podeli:
Meso u marinadi (1)-64071b4838e3c.webp Foto: Pixabay

Uskoro će krenuti sezona roštiljanja, a uz ćevape i pljeskavice koje se tradicionalno peku na roštilju, mnogi vole i pečenu piletinu. Kako biste postigli hrskavost i odličan ukus, marinirajte komade mesa nekoliko sati pre - i to uz trikove i savete kuvarice Klare Louer.

Ova kuvarica tvrdi da odlična marinada može da se napravi od samo tri sastojka - jogurta, belog luka i soli.

U posudi pomešajte jogurt i so sa belim lukom - količina zavisi od kilogramima mesa koje imate, a Klaira po pravilu koristi jednu kašiku soli s belim lukom na svaku šolju jogurta, prenosi Lifehacker. Vas, naravno, ništa ne sprečava da dodate i neke svoje začine po želji.

Minimum šest sati

Marinadu prelijete preko piletine koju nameravate da spremate na žaru, stavite piletinu u kesicu i ostavite u frižideru preko noći, ili barem šest sati pre pečenja. 

Kad dođe vreme za roštilj, jednostavno obrišite višak papirnatim ubrusom i pecite. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()