Marinirani ramstek u balzamiku i senfu: Samo za iskusne gurmane

Recept za iskusne, ali i one koji su dovoljno hrabri u kuhinji

01.04.2023. 11:17
  • Podeli:
Ramstek (1)-64242555deca3.webp Foto: Pixabay

Meso marinirano u mešavini maslinovog ulja, balzamika, vuster i soja sosa, senfa, izgnječenog belog luka, soli i bibera svakako ne može biti loše... Uživajte!

Sastojci

  • 800 g ramsteka
  • četvrt šolje maslinovog ulja
  • četvrt šolje balzamika
  • četvrt šolje vuster sosa
  • četvrt šolje soja sosa
  • dve kašičice dižon senfa
  • dva čena belog luka
  • so, biber

 

Priprema

Pomešati maslinovo ulje, balzamiko, vuster i soja sos, senf, izgnječen beli luk, so i biber. 

Meso staviti u činiju sa poklopcem, preliti marinadom, zatvoriti i ostaviti u frižider da prenoći. 

Sutradan ocediti od viška marinade i peći na roštilju ili u gril tiganju po četiri minuta sa svake strane.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()