Mast i hleb sa alevom paprikom, ali malo drugačije

Sigurno ste barem nekada čuli starije da im je mast na hlebu obeležila detinjstvo

04.05.2023. 09:07
  • Podeli:
Mast i hleb 1-64524d9ae1ceb.webp Foto: Youtube Printscreen / Jelajelena Petrovic

Dobri stari recept na kome smo svi odrasli, sada je predstavljen u novom ruhu.

Potrebno je:
  • kriške hleba
    puter ili mast
    malo peršunovog lista
    mleveni biber
    3 čena belog lika
    tucana  paprika
Priprema:

U  manju posudu staviti masti male kašičice onoliko koliko ima komada hleba. U masr iseckati persunov list, ml.  biber, izdrobljen beli luk. malo tucane ljute parike i sve izmešati.

Mazati hleb i ređati u pleh obližen pek papirom. Moše se pržiti i u tiganju (ne stavlja se ulje) ali se maže i donja strana hleba. 

Peći na 220 stepeni C 10-15 minuta. 

Fantastičan ukus, hrskavo  može se jesti uz neko meso ili samostalno kao užina.

Ceo postupak pripreme pogledajte u nastavku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()