Mekan kao duša: Recept za brzi posni hleb

Spremaćete ga i nakon posta

25.04.2024. 07:00
  • Podeli:
hleb-6628a46f14be2.webp Foto: Pixabay

Posni hlebovi su pravo olakšanje zbog njihove brze i jednostavne pripreme.

No, to nikako ne umanjuje njihov fantastičan ukus. U to se lako možete uveriti, zahvaljujući ovom receptu.

Sastojci:

  • 200g crnog brašna i oko 300g belog brašna
  • 1 kesica kvasca
  • so 
  • dve čaše topla voda
  • malo šećera
  • kašika susama i kašika lana

Priprema:

U toplu vodu dodajte kvasac, malo promešajte, pa dodajte so, šećer i brašno.

Mešajte smesu dok ne dobijete jglatko testo.

U toku mešanja dodajte semenke i umesite ih u testo.

Ostavite barem 30 minuta da se udvostruči, a zatim u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pecite 20 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()