Mekane kao pena: Kiflice sa pekmezom i kiselim mlekom iz bakine kuhinje

Recept za kiflice bez kvasca - ne čeka se da testo naraste, odmah se peku

30.10.2023. 08:57
  • Podeli:
kiflice bakina kuhinja-653f60b145cba.webp Foto: Bakina kuhinja

Kiflice su nezaobilazni deo trpeze u svakoj srpskoj porodici u bilo kojim prilikama. 

Mi vam danas donosimo recept za kiflice sa pekmezom i kiselim mlekom bez kvasca, iz bakine kuhinje. Ne čeka se da testo naraste, odmah se peku.

Ukoliko niste do sada - morate i probati, jer ne znate šta propuštate.

Sastojci: 

  • 1 jaje
  • 50 ml ulja
  • 100 g sećera
  • korica limuna
  • 350 g brašna
  • malo brašna za posipanje
  • 1 prašak za posipanje
  •  4 kašike džema po izboru
  • 1 kašika griza

Priprema:

U činiju umutiti jaje sa šećerom, dodati ulje, koricu limuna, brašno sa praškom za pecivo. Zamesiti mekše testo. Razviti tanje testo u krug pa iseći trouglove.

U džem staviti griz, izmešati, pa u svaki trougao staviti kašičicu i uviti u kiflicu.

Ređati u pleh obložen pek papirom. Odmah staviti u vruću rernu na 200 stepeni peći 40 minuta. 

Vruće kiflice uvaljati u prah šećer sa vanilinim šećerom. 


 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()