Savršen izbor za porodični obrok koji će obradovati i podsetiti na vrednosti zajedničkih trenutaka za stolom
Domaći đuveč je tradicionalno jelo koje se priprema od sezonskih namirnica, pružajući obilje ukusa od proleća do kasne jeseni.
Bogato je vitaminima zahvaljujući osnovnim sastojcima kao što su paprike, paradajz i crni luk. Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo, ponovo oživljavajući čari tradicionalne kuhinje.
Starinski đuveč savršen je izbor za porodični obrok koji će obradovati i podsetiti na vrednosti zajedničkih trenutaka za stolom.
1. Meso isecite na kockice. Na laganoj vatri prodinstajte meso dok ne porumeni.
2. Crni luk iseckajte na režnjeve, šargarepu na kolutove, a papriku na kockice. Usitnite beli luk.
3. Paradajz kratko potopite u vrelu vodu, zatim pažljivo oljuštite i iseckajte na kolutove, kriške ili kockice.
4. U đuvečaru dodajte pripremljene sastojke i dinstano meso.
5. Dodajte pirinač, posolite, pobiberite i začinite alevom paprikom po ukusu. Lagano sve promešajte.
6. Nalijte vodom tek toliko da sastojci ogreznu.
7. Pospite đuveč seckanim peršunom i poklopite.
8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa 60 do 90 minuta, dok povrće i meso ne postanu sočni i mekani.
9. Oko 15 minuta pre kraja otvorite posudu, sklonite poklopac i ostavite jelo da se zapeče.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.