Mlad krompir sa susamom i začinima: Hrskav i aromatičan

Posan ručak za celu porodicu

17.06.2025. 11:30
  • Podeli:
bakina kuhinja krompir  22-68513453b3be5.webp Foto: Bakina kuhinja

Tražite posni recept koji će vas oduševiti hrskavošću i bogatstvom ukusa? U Bakinoj kuhinji imamo pravu poslasticu. Predstavljamo vam mladi krompir sa susamom i začinima koji će postati vaše omiljeno jelo. Spolja hrskav, a unutra mekan – idealan prilog ili samostalni obrok. Priprema je neverovatno jednostavna, a rezultat je apsolutno savršenstvo koje će vas zaljubiti na prvi zalogaj. Pogledajte video i otkrijte tajnu vrhunskog hrskavog krompira.

Potrebno je:

  • 3 veća krompira
  • 30 ml ulja
  • 1 kašičica ml paprike
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 1 kašičica suvog začina
  • malo peršunovog lista

Priprema:

Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kocke.

Naliti vodom i kuvati 5-7 minuta. Ocediti. 

U činiju sipati ulje, ml papriku, suvi začin, čili po želji, beli luk, sipati krompir u njega i izmešati. 

U kesu sipati susam i ubavciti kromtir i izmešati sa kesom.

Sipati u pleh i peći 30-40 minuta da lepo porumeni. Služiti uz salatu i neku lepu posni čorbicu

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()