Ova kombinacija je neopisivo dobra, zato obavezno probajte!
Foto: Bakina kuhinjaUz današnji recept saznaćete kako da obične mlade krompiriće pretvorite u pravi gurmanski specijalitet, uz savete baka Jelene Petrović nema greške u kuhinji.
Recept je jednostavan i garantuje da će vaši krompirići ostati hrskavi baš koliko treba, a uz njih ide i pikantni preliv na bazi senfa i belog luka. Nema šta, sigurno ćete se oduševiti.
Ovo je savršeno kao prilog uz glavno jelo, a i ako niste puno gladni, možete ovaj recept spremiti i kao ručak.
Očistiti i oprati krompiriće i dobro ih osušiti u krpi. Obrisati tiganj, pa sipati ulje, da prekrije dno.
U kesu staviti belo brašno, kukuruzno brašno, so i alevu papriku. Dobro zatvoriti kesu i promućkati da se sastojci sjedine.
Dodati krompiriće u kesu i ponovo dobro promućkati da se krompirići ravnomerno oblože smesom. Izvaditi krompiriće iz kese i poređati ih u tiganj. Pržiti na umerenoj vatri da porumene sa svih strana.
U činiju staviti kiselu pavlaku, majonez, senf, malo tucane paprike, malo mlevenog bibera, izgnječeni beli luk i tucanu ljutu papriku. Sve dobro izmešati da se sjedini i ostaviti da se ohladi.
Pržene krompiriće poslužiti tople, a preko njih ili pored njih staviti pripremljeni pikantni dodatak i posuti sa malo seckanog mladog luka. Ova kombinacija je neopisivo dobra, zato obavezno probajte!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







