Moderna verzija gibanice: Cepkana pita sa sirom i spanaćem

Za ovu pitu vam je potrebno malo vremena i sastojci koje svi imamo u kući.

29.04.2023. 18:21
  • Podeli:
Pita 1-644a4f8140264.webp Foto: Instagram Printscreen / chica_shtikla_kashika

Ukoliko želite inovaciju kada je reč o gibanici ili piti sa sirom, ovaj recept garantuje punu tepsiju ukusnog uživanja. Za ovu pitu vam je potrebno malo vremena i sastojci koje svi imamo u kući.

Sastojci:

  • 1 pakovanje tankih kora za pitu⁣
  • 600 g sira (najbolja mešavina sira, sa malo milerama)⁣
  • 100 ml ulja⁣
  • 200 ml jogurta⁣
  • 5 jaja⁣
  • 1 kašičica soli⁣
  • 300 g svežeg spanaća ili blitve (4 vezice)⁣

Priprema:⁣

1.  Izvucite kore za pitu iz pakovanja i sve zajedno iseckajte poreko da dobijete na froncle.

2.  Sve sastojke pomešajte, a zatim sjedinite sa spanaćem i korama, te ih izlijte u pleh.

3. Pitu pecite oko 30 minuta na 200 stepeni. Kad porumeni i naduje se, gotova je. A kad malo padne kad se ohladi, tad je najukusnija.

Ceo postupak pripreme pogledajte u nastaku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()