Musaka od karfiola: Još sočnija i ukusnija od klasične

Raj za nepca

07.11.2024. 13:17
  • Podeli:
shutterstock, musaka sa karfiolom-672cad39a69e3.webp Foto: Shutterstock

Klasik na drugačiji način, musaka sa karfiolom svidaće vam se više nego klasična.

Potrebno je:

  • glavica karfiola od 1 kg
  • 400 g junećeg mlevenog mesa
  • glavica crnog luka
  • so
  • suvi biljni začin
  • biber
  • 2 jaja
  • 100 ml mleka
  • čaša kisele pavlake
  • ulje
  • peršunov list
  • 50 g maslaca

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Očistite i operite karfiol, pa ga iskidajte na cvetiće. U posoljenoj, ključaloj vodi obarite karfiol 10 minuta. Sitno iseckajte crni luk pa ga propržite na ulju. Kada postane staklast dodajte meso, posolite i pobiberite. Premažite uljem vatrostalnu posudu pa stavite polovinu karfiola, potom meso i karfiol. Zasebno umutite jaja pa ih pomešajte sa mlekom, kiselom pavlakom i začinima. Prelijte musaku pa odozgo prelijte maslacem sečenim na listiće. Pospite sitno seckanim peršunom. Pecite musaku, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()