Najbolje sačuvana tajna od strane domaćica: Bez ovog sastojka kupus ne bi dobio karakterističan kiseli ukus

Kupus je pravo blago minerala, uključujući kalcijum, fosfor, kalijum, magnezijum, i gvožđe

18.12.2023. 13:58
  • Podeli:
kupus kiseli shutterstock_2094096304-6516d9db74267.webp Foto: Shuttesrtock

Međutim, njegova puna nutritivna vrednost dolazi do izražaja kada se pretvori u kiseli kupus, koji često nazivaju "superhranom" zbog obilja vitamina, posebno vitamina C. Osim toga, kiseli kupus je bogat vitaminima A1, B1, B2, B3, B6, B12, K i E.

Ako se odlučite za kiseljenje kupusa kod kuće, postoji jedan tajni sastojak koji može unaprediti ukus, sprečiti kvarenje i ubrzati proces kiseljenja - to je ren. Uz dodatak šake kukuruza, kiseli kupus može dobiti zlatnožutu boju, dok ljubitelji pikantnih ukusa mogu ubaciti ljutu papriku. Dodatak lovorovog lista takođe doprinosi ukusima.

Za praktičnost, možete koristiti vrećice sa seckanim i posoljenim kupusom, koje treba pažljivo rasporediti između glavica kupusa kako bi cirkulisala slana voda. Ovaj dodatak ne samo da će sačuvati kupus od kvarenja, već će vam omogućiti da istovremeno pripremite i ukusan kupus ribanac.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()