Najbolji posni doručak koji se brzo pravi, a još brže jede: Ukusna i sočna proja

Sočna i savršeno ukusna

03.12.2024. 07:30
  • Podeli:
proja shutterstock_2103205751-65460ef834b58.webp Foto: Shutterstock

Postoji mnogo načina kako se može napraviti posna proja. Postoje recepti sa ajvarom, sa prazilukom, sa šampinjonima, možete koristiti i veganske proizvode kao što je tofu.

Kada je reč o omiljenim jelima, proja zauzima posebno mesto – savršena je za doručak, užinu ili ručak. Ovo je jednostavan recept koji će vas sigurno oduševiti i garantovano nećete pogrešiti!

Sastojci:

  • 500 g kukuruznog brašna
  • 500 ml kisele vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte kukuruzno brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte kiselu vodu i ulje i mešajte dok ne dobijete glatko testo.

Smesu izlijte u podmazanu tepsiju za pečenje.

Stavite tepsiju u zagrejanu rernu i pecite projicu oko 30-35 minuta ili dok ne porumeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()