Odlična za večeru
Domaća pogača je uvek bolja nego kupovna. Mi vam donosimo recept za punjenu pogaču, a najbolja je sa sirom i paprikom.
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 jaje
- 200 ml toplog mleka
- 4 kašike ulja
- 360 g brašna
- 1 kašičica soli
- 150 g tvrdog sira
- 150 g feta sira
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- mirođija
- susam
1 žumance
U toplo mleko dodajte kvasac, šećer, jaje, ulje i promešajte. Dodajte prosejano brašno i so, pa dobro sjedinite. Pokrijte i ostavite da odstoji nekih 40 minuta.
Pomešajte rednani sir, seckanu fetu, paprike, susam i mirođiju. Lepo promešajte sastojke, pa podelite na 2 jednaka dela. Zatim od jednog oblikujte loptu. Izvadite testo, malo da premesite i rukama oblikute krug. Stavite loptu od nadeva na testo, pa podginite krajeve ka sredini i lepo pokrijte ceo nadev.
Razvucite testo oklagijom i premažite umućenim žumancetom.
Pospite preostalim nadevom. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
Ceo postupak pripreme pogledajte u nastavku,
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.