Najbolji recept za pogaču - gotova za pola sata

Odlična za večeru

18.04.2023. 18:09
  • Podeli:
Punjenaq pogača 2-643550bcaa043.webp Foto: Youtube Printscreen / PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Domaća pogača je uvek bolja nego kupovna. Mi vam donosimo recept za punjenu pogaču, a najbolja je sa sirom i paprikom. 

Sastojci: 

- 1 kašika šećera

- 1 kašičica suvog kvasca 

- 1 jaje

- 200 ml toplog mleka 

- 4 kašike ulja

- 360 g brašna

- 1 kašičica soli

Za punjenje: 

- 150 g tvrdog sira

- 150 g feta sira

- 1 crvena paprika 

- 1 zelena paprika

- mirođija 

- susam 

Za premazivanje: 

1 žumance 

Priprema:

U toplo mleko dodajte kvasac, šećer, jaje, ulje i promešajte. Dodajte prosejano brašno i so, pa dobro sjedinite. Pokrijte i ostavite da odstoji nekih 40 minuta.

Pomešajte rednani sir, seckanu fetu, paprike, susam i mirođiju. Lepo promešajte sastojke, pa podelite na 2 jednaka dela. Zatim od jednog oblikujte loptu. Izvadite testo, malo da premesite i rukama oblikute krug. Stavite loptu od nadeva na testo, pa podginite krajeve ka sredini i lepo pokrijte ceo nadev. 

Razvucite testo oklagijom i premažite umućenim žumancetom.

Pospite preostalim nadevom. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Ceo postupak pripreme pogledajte u nastavku,

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()