Jednostavni, brzi i neodoljivi
Foto: PixabayHrskavi, mirisni i savršeni uz svaki napitak - ovi domaći susam štapići pravi su klasik koji nikad ne dosadi. Spremaju se brzo, bez kvasca i čekanja da testo naraste, pa su odličan izbor kada želite nešto ukusno "na brzinu". Možete ih poslužiti uz doručak, kao grickalicu, uz meze ili kada dođu iznenadni gosti.
Susam štapići su posebno praktični jer ostaju sveži i nekoliko dana u kutiji, a ukus im ostaje savršen - baš kao da su tek izvađeni iz rerne. Ko voli dodatke, može u testo umešati malo sira ili lana, pa će dobiti još aromatičniju varijantu. Jednostavni, brzi i neodoljivi - sigurno će nestati odmah.
Po želji: sir ili lan

U većoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Umutite pola jajeta, pa dodajte ulje i jogurt. Zamesite glatko testo. Ako želite, dodajte izgnječen sir ili lan.
Razvucite testo oklagijom na debljinu oko 5-6 mm, pa isečite na štapiće. Premažite ih ostatkom umućenog jajeta i obilno pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C, 12-15 minuta, dok lepo ne porumene.
Možete ih poslužiti tople ili hladne, a u zatvorenoj kutiji ostaju sveži više dana. Idealni su za užinu, druženja i grickanje uz kafu ili vino.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







