Najčešće greške prilikom pravljenja slavskog kolača: Omaknu se i iskusnim domaćicama

Obratite pažnju

14.10.2024. 14:45
  • Podeli:
slavski kolač profimedia-6552207ae7965.webp Foto: Profimedia

Kako da slavski kolač ne popuca po površini, i koje su najčešće greške prilikom njegovog pravljenja, otkrijte u nastavku teksta.

Nejednako grejanje rerne

Ako je rerna neispravna ili stara grejač će više grejati sa jedne strane u odnosu na drugu, što će da dovede do pucanja.

Testo nije dovoljno naraslo

Potrebno je da bar nekoliko puta ostavite da odstoji da bi dovoljno naraslo. Inače, nedovoljno naraslo testo lako će da pukne.

Suviše tvrdo ili vlažno testo

Razredite tvrdo testo, a dodajte brašna u vlažno, da bi ispalo mekano i vazdušasto.

Suvo testo

Prekrijte testo folijom ili krpom jer ako dugo bude stajalo na vazduhu-osušiće se i lakše će da pukne.

Loše čuvanje brašna

Čuvajte brašno na suvom i tamnom mestu. Vlaga će uticati na pucanje testa.

Gornji grejač u rerni

Uvek slavski kolač stavite na sredinu rerne, ako ga budele stavili blizu gornjeg grejača, više će da se suši, i moguće, pukne.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()