Najgušći posni majonez: Baka Jela otkriva kako napraviti ovaj delikates sa manje ulja

Minimalno ulja a ukus savršen

16.12.2025. 08:32
  • Podeli:
majonez, posni majonez, bakina kuhinja-69410a3ef2ff6.webp Foto: Bakina kuhinja

Baka Jela ponovo ima keca u rukavu a to je posni majonez koji će vas oduševiti.

Ovaj domaći posni majonez je savršen za sve vrste salata i namaza, a uz minimalnu količinu ulja postiže se neverovatna gustina i stabilnost.

Sastojci:

  • 150 ml sojinog mleka (obavezno sobne temperature)
  • 1 kašičica senfa
  •  pola kašičice soli
  •  sok od pola limuna
  •  200 ml suncokretovog ulja

Priprema:

U visoku, usku posudu (čašu štapnog miksera) sipajte sojino mleko, senf i so. Potopite štapni mikser skroz do dna posude. 

Miksajte bez pomeranja miksera na dnu posude, dok smesa ne postane vazdušasta i penasta (oko 30 -60sekundi). Dok mikser i dalje radi, vrlo polako, u tankom i neprekidnom mlazu, sipajte ulje. Nikako ne ubrzavajte sa uljem! Nastavite sa miksanjem dok ne vidite da se majonez zgusnuo.

Kada je gustina zadovoljavajuća, prestanite sa dodavanjem ulja. Na kraju dodajte sok od limuna i kratko promiksajte da se majonez izbeli i dobije fini ukus. Posni majonez prebacite u teglicu i čuvajte u frižideru.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()