Najjednostavniji recept za pasulj prebranac: U bakinoj kuhinji se čuva tradicija

Pripremite prebranac kao što su ljudi nekada

06.01.2025. 11:11
  • Podeli:
prebranac, bakina kuhinja-677ba598812b9.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo tradicionalni recept za pasulj prebranac.

Potrebno je:

  • 400 gr pasulja
  • suvi začin
  • aleva paprika
  • ml. biber
  • tucana paprika
  • lovorov list
  • 1 glavica belog luka
  • ulje
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 zelena paprika ljuta
  • začin
  • biber

Priprema:

Pasulj oprati i sipati vodu malo da provri, pa opet isprati. Sipati vodu, dodati lovorov list, nekoliko zrna bibera i jednu zelenu papriku.

Dodati i 2 kašike ulja. Kad pasulj bude pri kraju kuvanja isključiti, iseći na rezance luk, sipati ulje i pržiti. 

Kad se uprži, dodati mlevenu papriku, slatku i tucanu, ljutu dimljenu. Zatim mleveni biber, suvi začin i sve izjednačiti. U vatrostalnu ili pekač zemljani na dno sipati gust pasulj, red pa začinjen luk.

Ponovo pasulj, pa luk, odozgo pasulj. Prodrmati da malo začin ispliva pa zapeći u rerni na 220 stepeni C oko 30-40 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()