Pripremite prebranac kao što su ljudi nekada
Iz bakine kuhinje vam donosimo tradicionalni recept za pasulj prebranac.
Pasulj oprati i sipati vodu malo da provri, pa opet isprati. Sipati vodu, dodati lovorov list, nekoliko zrna bibera i jednu zelenu papriku.
Dodati i 2 kašike ulja. Kad pasulj bude pri kraju kuvanja isključiti, iseći na rezance luk, sipati ulje i pržiti.
Kad se uprži, dodati mlevenu papriku, slatku i tucanu, ljutu dimljenu. Zatim mleveni biber, suvi začin i sve izjednačiti. U vatrostalnu ili pekač zemljani na dno sipati gust pasulj, red pa začinjen luk.
Ponovo pasulj, pa luk, odozgo pasulj. Prodrmati da malo začin ispliva pa zapeći u rerni na 220 stepeni C oko 30-40 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.