Potrebna su vam samo dva sastojka
Maskarpone je čuvenii italijanski sir koji se koristi u pripremi mnogih poslastica, od kojih su svakako najpoznatiji tiramisu i čizkejk.
Poznato je i da je veoma ukusan i jako skup.
Ovaj kremasti desertni sir koristi se za pripremu mnogih kolača bez pečenja, a kako spada u skuplje, mnogi ga zamene krem sirom.
Bogat ukus ovog sira ništa ne može da zameni, pa vam predlažemo da kod kuće napravite jeftiniju varijantu i to samo od dva sastojka, piše stvarukusa.rs.
Sipajte pavlaku za kuvanje u šerpu i ostavite da provri, pa dodajte limunov sok. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim šerpu stavite u posudu sa ledenom vodom i ostavite 10 minuta.
U drugu dublju posudu ili šerpu stavite cediljku i obložite je gazom. Sipajte smesu unutra i tako stavite u frižider na 24 sata. Čuvajte u frižideru u heremtički zatvorenoj posudi do pet dana.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.