A nije ih ni teško pripremiti
Da li ste čuli za najnoviji hit među brzim i ukusnim poslasticama? To su Tik-tak krofnice sa jabukama.
Jednostavno se pripremaju, a oduševiće i najmlađe.
Jabuku ogulite i narendajte. Zatim dodajte ostale vlažne sastojke (jogurt, jaje, rum, kašiku ulja, šećer i vanilin šećer), pa izmiksajte da se povežu.
Potom dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i prstohvatom soli. Ulje sipajte u šerpu i ugrijte ga na srednjoj temperaturi.
Uzmite dve kašičice, umočite ih u ugrejano ulje pa jednom zahvatite malu količinu smese za krofnice, a drugom kašičicom smesu lagano pogurajte sa kašike direktno u ulje.
Kada krofnice poprime zlatnu boju okrenite ih na drugu stranu.
Vadite ih na papirni ubrus da bi se ocedila suvišna masnoća.
Pre posluženja možete ih posuti šećerom u prahu.
Vadite ih na ubrus da se ocijede od suvišne masnoće.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.