Najnoviji hit među poslasticama: Tik-tak krofnice deca će naprosto obožavati

A nije ih ni teško pripremiti

11.05.2023. 19:06
  • Podeli:
krofnice pixabay-645ce37bdde3a.webp Foto: Pixabay

Da li ste čuli za najnoviji hit među brzim i ukusnim poslasticama? To su Tik-tak krofnice sa jabukama.

Jednostavno se pripremaju, a oduševiće i najmlađe.

Sastojci:
 
  • 1 veća jabuka
  • 200 ml tečnog jogurta
  • 1 jaje
  • 5 kašika šećera
  • 1 kasica vanilin šećera
  • 1 kašika ruma
  • 1 kašika ulja
  • 300 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • ulje za prženje
  •  


Jabuku ogulite i narendajte. Zatim dodajte ostale vlažne sastojke (jogurt, jaje, rum, kašiku ulja, šećer i vanilin šećer), pa izmiksajte da se povežu.

Potom dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i prstohvatom soli. Ulje sipajte u šerpu i ugrijte ga na srednjoj temperaturi.

Uzmite dve kašičice, umočite ih u ugrejano ulje pa jednom zahvatite malu količinu smese za krofnice, a drugom kašičicom smesu lagano pogurajte sa kašike direktno u ulje.

Kada krofnice poprime zlatnu boju okrenite ih na drugu stranu.

Vadite ih na papirni ubrus da bi se ocedila suvišna masnoća.

Pre posluženja možete ih posuti šećerom u prahu.

Vadite ih na ubrus da se ocijede od suvišne masnoće.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()