Recept iz bakine kuhinje koji ćete obožavati
Iz bakine kuhinje vam donosimo tradicionalni recept za pitu gužvaru sa sirom.
U činiju razbiti jaja, dodati ulje, pa žicom dobro izmutiti, dodati sir, pa ga nagrubo izgnječiti i izmrviti na krupno tvrđi sir.
Dodati prašak za pecivo i jogurt, pa izjednačiti. Pleh podmazati uljem i staviti dve podmazane kore. Svaku koru zgužvati malo u rukama pa umočiti u nadev i pakovati jednu do druge.
Kad napunite pleh, poklopiti jednom korom pa ponoviti postupak .
Prekriti sa ivicama kora koje vise pa odozgo dodati još deve kore premazane iljem, pa ušuškati pitu. Malo poprskati vodom i uljem odozgo.
Poseći nožem i peći na 200 stepenei 40-45 minuta da lepo porumeni. Navalite mi nismo čekali da se ohladi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.