Najsočnija projara sa spanaćem, sirom i ajvarom: Po bakinom receptu je neprevaziđena

Zebra šara koja osvaja ukusom i izgledom

26.09.2025. 11:16
  • Podeli:
projara bakina kuhinja 5-68d6572ba465c.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za najsočniju projaru koju ćete probati.

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 150 gr sira
  • 100 ml ulja
  • 12 kašika kukuruznog brašna
  • 2 kašike hlebnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike ajvara
  • 10 briketa spanaća

Priprema:

Umutiti jaja, dodati izdrobljen sir, kukuruzno brašno. Izmešati pa dodati jogurt, jogurt i hlebno brašno, ulje i sve izjednačiti.

Podeliti na dva dela. U jedan dodati spanać, u dugi ajvar, pa izmešati. Pleh obložiti pek papirom.

Na sredinu sipati spanać, pa na njega ajvar od testa i tako do kraja kao zebra kolač.

Peći na 220 stepeni C, 30 min, pa smanjiti na 200, peći još 30 minuta. Ohladiti pa služiti.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()