Najukusniji oslić iz bakine kuhinje: Tajna je u jednom sastojku

Savršeno jelo za vreme slava i posta

18.12.2023. 12:20
  • Podeli:
bakina kuhinja 111-658023150e7c8.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže oslić spremljen na najukusniji način, idealan za vreme slava i posta.

Potrebno je:

  • 600 g smrznutog oslića
  • 1 kašika začina za ribu
  • mlevena paprika
  • 2 kašika kukuruznog brašna
  • 2 kašike hlebnog brašna
  • so
  • ulje
  • 1 glavica belog luka
  • veza peršunovog lista
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Ribu očistiti od kože, pa je iseći na pola i u sredini skloniti sve što je crno, jer je to gorko. Iseći na komade. Izmešati brašno jedno i drugo, dodati mlevenu papriku, začin za ribu i so. Ribu uvaljati u brašno, a višak otresti. 

Ulje dobro ugrejati i spustiti ribu u vrelo ulje. Smanjiti i pržiti na srednjoj temperaturi. Kad porumeni polako okrenuti. Prženu ribu vaditi na papirni ubrus. U posudu iseckati sitno beli luk dodati jednu kašiku vode i seckan peršun.

Na svako parče ribe staviti kašičicu belog luka. Navući poslužavnik sa ribom u kesi i ostaviti na toplom do serviranja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()