Savršeno jelo za vreme slava i posta
Iz bakine kuhinje stiže oslić spremljen na najukusniji način, idealan za vreme slava i posta.
Ribu očistiti od kože, pa je iseći na pola i u sredini skloniti sve što je crno, jer je to gorko. Iseći na komade. Izmešati brašno jedno i drugo, dodati mlevenu papriku, začin za ribu i so. Ribu uvaljati u brašno, a višak otresti.
Ulje dobro ugrejati i spustiti ribu u vrelo ulje. Smanjiti i pržiti na srednjoj temperaturi. Kad porumeni polako okrenuti. Prženu ribu vaditi na papirni ubrus. U posudu iseckati sitno beli luk dodati jednu kašiku vode i seckan peršun.
Na svako parče ribe staviti kašičicu belog luka. Navući poslužavnik sa ribom u kesi i ostaviti na toplom do serviranja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.