Najukusniji ručak iz bakine kuhinje: Oslić sa belim lukom iz rerne - neka vam se žuti kao dukat

Od morskih riba svi najviše vole oslić

08.04.2024. 08:35
  • Podeli:
baka-66138ed97423f.webp Foto: Bakina kuhinja

Oslić, poznata i cenjena riba u kulinarstvu, igra glavnu ulogu u mnogim kuhinjama zbog svoje raznovrsnosti i delikatnog ukusa. Ova riba koja se nalazi u hladnim vodama ima tanko, ali čvrsto meso koje se lako priprema i kombinuje sa raznim začinima i prilozima.

Danas vam donosimo recept za onaj iz bakine kuhinje.

Sastojci:

  • dva oslića
  • 4 čena belog luka
  • 200 g kukuruznog brašna
  • suvi začin
  • 1/2 kašičice slatke paprike
  • malo soli
  • ulje

Priprema:

Oslić smrznut očistiti i iseći na komade. Izmešati kukuruzno brašno, papriku, začin i so .

Beli luk izgnječiti i sipati malo vode, pa kašičicom pritisnuti.

Ocediti sok i preliti ribu i izmešati. Svaki komad uvaljati u brašno i ređati u pleh obložen pek papirom. 

Preliti malo uljem svako parče ribe i peći 50 minuta da lepo porumeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()