Od morskih riba svi najviše vole oslić
Oslić, poznata i cenjena riba u kulinarstvu, igra glavnu ulogu u mnogim kuhinjama zbog svoje raznovrsnosti i delikatnog ukusa. Ova riba koja se nalazi u hladnim vodama ima tanko, ali čvrsto meso koje se lako priprema i kombinuje sa raznim začinima i prilozima.
Danas vam donosimo recept za onaj iz bakine kuhinje.
Oslić smrznut očistiti i iseći na komade. Izmešati kukuruzno brašno, papriku, začin i so .
Beli luk izgnječiti i sipati malo vode, pa kašičicom pritisnuti.
Ocediti sok i preliti ribu i izmešati. Svaki komad uvaljati u brašno i ređati u pleh obložen pek papirom.
Preliti malo uljem svako parče ribe i peći 50 minuta da lepo porumeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.