Napoleon torta: Kremasta i jednostavna poslastica, a ukus za pamćenje

Raskošna poslastica oduševiće i one koji ne vole slatko.

03.06.2025. 16:29
  • Podeli:
shutterstock_2339693503 napoleon torta kolač jagode-683eeef9bea05.webp Foto: Shutterstock

Donosimo vam recept za osvežavajuću - Napoleon tortu.

Potrebno je:

  • 800 g lisnatog testa
  • 200 g krem sira
  • 400 ml mleka
  • 6 žumanaca
  • 120 g šećera
  • 50 g skroba
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 50 g putera, sobne temperature
  • 100 g kokosa

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odmrznite lisnato testo, pa ga malo razvucite oklagijom. Onda prebacite na pleh obložen pek-papirom. Isecite na 3 jednaka dela, da dobijete pravougaonik. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pritisnite malo rukama gotovo testo, pa svaki deo razdvojte i prepolovite, da dobijete 6 kora u obliku pravougaonika. Sipajte mleko u šerpu i uključite da se zagreje. Pomešajte žumanca, šećer i skrob, pa dobro umutite I kuvajte dok se ne zgusne.  Preručite fil u posudu, pa dodajte vanilu i puter, a onda promešajte. Preko stavite providnu foliju i ostavite da se ohladi sat vremena. Zasebno umutite krem sir, pa dodajte fil sa žumancima. Sjedinite mikserom, pa dodajte kokos i lagano umešajte. Stavite koru, pa premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Premažite celu tortu filom. Ostavite u frižideru sat vremena. Dekorišite tortu kokosom i mlevenim keksom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()