Raskošna poslastica oduševiće i one koji ne vole slatko.
Donosimo vam recept za osvežavajuću - Napoleon tortu.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odmrznite lisnato testo, pa ga malo razvucite oklagijom. Onda prebacite na pleh obložen pek-papirom. Isecite na 3 jednaka dela, da dobijete pravougaonik. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pritisnite malo rukama gotovo testo, pa svaki deo razdvojte i prepolovite, da dobijete 6 kora u obliku pravougaonika. Sipajte mleko u šerpu i uključite da se zagreje. Pomešajte žumanca, šećer i skrob, pa dobro umutite I kuvajte dok se ne zgusne. Preručite fil u posudu, pa dodajte vanilu i puter, a onda promešajte. Preko stavite providnu foliju i ostavite da se ohladi sat vremena. Zasebno umutite krem sir, pa dodajte fil sa žumancima. Sjedinite mikserom, pa dodajte kokos i lagano umešajte. Stavite koru, pa premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Premažite celu tortu filom. Ostavite u frižideru sat vremena. Dekorišite tortu kokosom i mlevenim keksom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.