Malo dugačija torta
Napoleon je poznata ruska poslastica, a pravi se od puno tankih korica, koje su premazane ukusnim kremom od vanile, pa je nazivaju i torta od hiljadu slojeva.
Ovaj recept je brži i jednostavniji, jer umesto kora se koristi keks, pa ćete utrošiti manje vremena za pripremu.
Ovako pripremljena torta je jednako ukusna kao i originalna, a super je za sve prilike.
- keks
- 500 ml mleka
- 100 g putera
- 100 g šećera
- 1 žumance
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica vanilin šećera
Keks umočite u mleko, pa poređajte u kalup. U posudi pomešajte malo mleka (200 ml) sa brašnom i žumancetom.
Sjedinite tako da ne ostanu grudvice. Preostalo mleko sipajte u šerpu i dodajte šećer i vanilin šećer. Kada se zagreje sipajte smesu sa bršanom. Kuvajte dok se ne zgusne uz neperstano mešanje.
Puter sobne temepterature umutite, pa lagano dodajte fil sve vreme muteći.
Premažite fil preko keksa, pa opet poređajte keks i tako dok ne utrošite. Poslednji red treba da bude keks.
Na kraju premažite celu tortu filom i ukrasite mlevenim orasima ili bademima.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.