Napravite fenomenalan goveđi gulaš o kome će se pričati

Govedina, brašno, crni i beli luk i još nekoliko namirnica, biće dovoljni da napravite preukusan gulaš.

13.03.2023. 10:30
  • Podeli:
Gulaš (1)-640b0d4859488.webp Foto: Pixabay

Ukoliko ste ljubitelj gulaša, ovaj će vam se posebno svideti. Nije vam potreban kotlić, niti dugo stajanje pored istog, a ukus je neprevaziđen.

Sastojci:
  • četiri kašike maslinovog ulja
  • 700 g govedine
  • 30 g brašna
  • dve glavice crnog luka
  • dva čena belog luka
  • dve paprike babure
  • dve kašike paradajz pirea
  • dve kašičice mlevene paprike
  • šolja paradajz pelata
  • 75 ml crnog vina
  • 300 ml bistre goveđe supe
  • so, biber
 
Priprema:

Meso iseći na komade, posoliti i pobiberiti, uvaljati u brašno, pa propržiti u šerpi na malo vrelog ulja. Izvaditi i staviti sa strane, a na istoj masnoći potom kratko propržiti iseckan crni i beli luk i paprike. 

Vratiti meso, umešati paradajz pire i mlevenu papriku, pržiti dva minuta, te preliti supom, vinom i usitnjenim pelatom. 

Začiniti, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko dva sata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()