Malo mleka, šećera, brašna, maslaca i džema, uz još nekoliko namirnica, biće dovoljno da napravite ove sjajne kroasane.
Ukoliko ste ljubitelj slatkog peciva, ovi preukusni kroasani će vam se sigurno dopasti.
U mlako mleko staviti izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i malo brašna, pa ostaviti da kvasac proradi. U većoj posudi sjediniti ulje, sirće, jedno jaje, so, preostali šećer i belance, dodati mleko, pa s kvascem i brašnom zamesiti testo.
Ostaviti da nadođe oko 45 minuta. Testo podeliti na šest delova, pa svaki rastanjiti oklagijom na krugove. Ređati jedan na drugi i svaki premazati maslacem. Šesti krug ne premazivati.
Testo opet rastanjiti oklagijom, iseći na 16 trouglova, filovati džemom, pa urolati.
Slagati na pleh obložen papirom za pečenje, premazati preostalim umućenim žumancetom, te peći u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.