Slatke i sočne lubenice omiljena su letnja poslastica, ali sigurno niste znali da u kori ovog slasnog voća možete da pripremite i nesvakidašnji ručak.
Piletina je meso koje je najčešće na trpezama. Grilovanu, pohovanu ili pečenu ste sigurno probali, ali vreme je da isprobate pile spremljeno u lubenici.
– lubenica srednje veličine
– pile
– so
– biber
– maslac
– soja sos
– limun
Lubenicu srednje veličine isecite na pola i izvadite joj unutrašnjost. Pile začinite solju i biberom. U unutrašnjost pileta stavite dve polovine limuna i začinite je soja sosom. Takođe, premažite celo pile soja sosem i začinite ga po ukusu. Pile stavite u lubenicu i prekrijte ga. Učvrstite poklopac lubenice štapićima za ražnjiće.
Pecite je na 200 stepeni, dva sata. Nakon toga smanjite na 150 i pecite još tri sata. Kada je pile pečeno izvadite ga iz lubenice, a od prirodnog soka koji je ostao u lubenici napravite sos tako što ćete mu dodati malo maslaca i sve skupa prokuvati.
Ceo postupak pripreme pogledajte u videu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.