Brza i jednostavna poslastica
Kuglice od kokica su poslastica za koju su vam potrebna samo zrna kokica, ulje, šećer, kukuruzni sirup, so i veliki lonac.
Kukuruz se stavlja na šporet u kukuruzno ulje, a zatim se ubacuje i kuva u mešavini tamnog kukuruznog sirupa, belog šećera i soli, dajući kuglicama kokica njihov prepoznatljiv slatki i slani ukus.
Pre formiranja loptica najbolje je namazati ruke puterom ili sprejom za kuvanje kako se smesa ne bi lepila, a evo kako da ih napravite:
Za kuglice od kokica zagrejte kukuruzno ulje u loncu od 4 litre na srednjoj vatri oko 3 minuta.
Dodajte kukuruz kokičar i pokrijte lonac, ostavljajući poklopac samo malo odškrinut. Kuvajte na srednjoj vatri, često protresajući tiganj, dok ne prestane da puca. U međuvremenu, pomešajte tamni kukuruzni sirup, šećer i so u posudi.
Zatim ubacite šećer i sirup u kokice.
Dodajte mešavinu sirupa u iskokani kukuruz u tiganju, neprestano mešajući na srednjoj vatri 3 do 5 minuta, ili dok se šećer ne rastvori i kokice ravnomerno oblože. Sklonite posudu sa vatre i pustite da se smesa malo ohladi. Podmazanim rukama nežno oblikujte loptice od mešavine kokica, praveći ih u bilo kojoj veličini želite.
Ostavite kuglice da se stegnu. Stavite kuglice na lim za pečenje obložen pergamentnim papirom. Umotajte svaku kuglicu kokica pojedinačno u plastičnu foliju ili ih stavite u celofanske kese. Takođe ih možete čuvati u vrećici sa zatvaračem ili drugim hermetički zatvorenim teglama.
Uživajte u kuglicama od kokica.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.