Ne tako zdravo, ali sasvim ukusno: Recept za pohovane šnicle sa kačkavaljem

Služite uz prilog po želji.

03.04.2023. 14:47
  • Podeli:
Piletina (3)-63ff2f8d00abc.webp Foto: Pixabay

Ove brze i ukusne šnicle pravi su izbor za ručak. Za pripremu ovog jela neće vam biti potrebno ni sat vremena, a sigurno je da će i ostali članovi vašeg doma uživati u njima. 

 
Sastojci:
  • 5-6 svinjskih šnicli
  • 200 g prezli
  • 150 g kačkavalja
  • 200 g brašna
  • 2 jaja
  • ulje
  • so
  • mleveni crni biber
  • 2 kašike mešavine začina

Priprema

Šnicle izlupajte, posolite, pobiberite i začinite mešavinom začina. U dublji tanjir polupajte jaja i izmutite žicom za mućenje. U tanjir sa prezlom krupno narendajte trapist i promešajte.

Šnicle pobrašnjavite sa obe strane, uvaljajte ih u izmućena jaja, pa u mešavinu prezli i kačkavalja. Ispržite meso na zagrejanom ulju, pa ga stavite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

Služite uz prilog po želji.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()