Zaista funkcioniše
Kod kuvanja pirinča važi pravilo: jedna šolja pirinča (šolja od 250 ml) kuva se u dve šolje vode.
Dve šolje pirinča dovoljne su za dvoje, a četiri za četvoro ljudi.
Pre kuvanja, neophodno je da rižu dobro operete.
Prvi korak podrazumeva prženje pirinča. Zagrejte ulje i dodajte količinu koja vama odgovara, pa je propržite dok ne dobije zlatnu boju.
Nakon toga, dodajte vodu i posolite.
Čim voda počne da ključa, poklopite šerpu i smanjite temperaturu.
Rižu kuvajte još 25 minuta dok ne omekša.
Napomena: Ulje sprečava da se riža zalepi za dno šerpe, a možete dodati i nekoliko kapi limuna, ukoliko ne želite da riža izgubi belu boju.
Takođe, umesto ulja za prženje, možete koristiti i puter.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.