Neće vam se lepiti za šerpu: Kako se pravilno kuva pirinač

Zaista funkcioniše

17.08.2023. 16:10
  • Podeli:
pirinač pixabay-1668697807394.webp Foto: Pixabay

Kod kuvanja pirinča važi pravilo: jedna šolja pirinča (šolja od 250 ml) kuva se u dve šolje vode. 

Dve šolje pirinča dovoljne su za dvoje, a četiri za četvoro ljudi. 

Pre kuvanja, neophodno je da rižu dobro operete.

Priprema:

Prvi korak podrazumeva prženje pirinča. Zagrejte ulje i dodajte količinu koja vama odgovara, pa je propržite dok ne dobije zlatnu boju.

Nakon toga, dodajte vodu i posolite.

Čim voda počne da ključa, poklopite šerpu i smanjite temperaturu.

Rižu kuvajte još 25 minuta dok ne omekša.

 

Napomena: Ulje sprečava da se riža zalepi za dno šerpe, a možete dodati i nekoliko kapi limuna, ukoliko ne želite da riža izgubi belu boju.

Takođe, umesto ulja za prženje, možete koristiti i puter.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()