Kako je ovo jedno od najzdravijih mesa, poželjno je da se što češće nađe na vašoj trpezi
Ćuretina nije toliko zastupljena na našoj trpezi kao piletina, a izuzetno je zdrava i trebalo bi je što češće uvrstiti u ishranu.
Drugim rečima, u pitanju je “super-hrana”, koja se može konzumirati bez razmišljanja o tome kada smo je i koliko pojeli, kao i sa čime smo je kombinovali. Ćuretina u sosu od neutralne pavlake i mirođije oduševiće sve prave gurmane, a priprema je nikad jednostavnija.
500 g ćuretine
500 ml pavlake za kuvanje
70 g maslaca
1 glavica luka
2 čena belog luka
2 lista lovora
1 veza mirođije
1 kašika ulja
so, biber
Ćuretinu isecite na krupnije komade, dobro posolite i pobiberite, pa prelijte kašikom ulja i sve dobro utrljajte u meso. Pržite meso na zagrejanom maslacu, pa kad porumeni, izvadite ga na topao tanjir.
U isti tiganj ubacite sitno iseckan crni i beli luk i lovor, pa dinstajte da luk lepo omekša i postane staklast. Po potrebi ulijte malo tople vode.
Kada je luk dovoljno omekšao, vratite meso u tiganj zajedno sa sokom na tanjiru i sve prelijte pavlakom.
Krčkajte još pet minuta na umerenoj vatri, pa pospite usitnjenom svežom mirođijom. Poslužite uz prilog po želji ili sezonsku salatu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.