Počastite sebe i svoje ukućane nečim ovako slasnim
Znamo da ide leto i da nisu za one koji broje kalorije. Ali barem ponekad možete da se počastite nečim ovako slasnim i ukusnim.
Pohovane slane palačinke punjene nadevom od sira, šunke i kiselih krastavčića, dižu ovu hranu na potpuno novi nivo.
Spolja hrskave iznutra bogato nadevene, garantujemo da će se vaši ukućani oduševiti
Najpre ispecite 12 palačinki. Ukoliko niste zadovoljni svojim testom za palačinke, mi imamo savršen recept. Slobodno u smesu dodajte još pola kašičice soli.
Sitno naseckajte šunku, izrendajte gaudu ili neki kačkavalj po izboru, iseckajte kisele krastavčiće. Pomešajte sa pavlakom, parmezanom, sirnim namazom, majonezom, jajetom, senfom. Začinite sa malo soli, bibera i origana, po želji i ukusu.
Potom punite palačinke tako što ćete u svaku stavljati otprilike kašiku i po fila. Ivice presavijte ka unutra, pa urolajte. Možete učvrstiti čačkalicom ako niste sigurni.
U dubokom tanjiru umutite 2 jaja. U drugi tanjir sipajte prezle. Uvaljajte palačinku najpre u jaja, pa u mrvice.
Pecite ih na srednjoj vatri u puno ulja, oko minut sa svake strane, dok palačinke lepo ne porumene. Kada ih izvadite kratko ih stavite na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.
Najbolje je jesti ih dok su tople.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.