Pripremite dovoljnu količinu da posle ne zažalite
Polako se spremamo za zimnicu, pravi se računica oko kupovine namirnica, a jedna od neizostavnih stvari kada je ova vrsta hrane u pitanju jesu paprike somborke.
Njihova priprema je jednostavna, pa receptu može svako i da pristupi.
3 kg paprika somborki
2.5 l vode
100 g soli
150 g šećera
pola glavice crnog luka
1 čen belog luka
1 kesica vinobrana
Očistiti beli i crni luk i u komadu stavite u vodu da se kuva. Potom stavite so i šećer i pustite da provri. Povremeno promešajte da se šećer lepo otopi.
Kada provri, sklonite sa ringle i dodajte vinobran.
Paprike operite i spremite, otklonite im drške i semenke i poređajte u veće tegle jednu pored druge, pa sve do vrha, ali tako da su im otvori na gore.
Dok je prokuvana smesa još vruća, prelijte preko somborki i ostavite poklopljeno 24 sata da odstoji. Držite ih na hladnom i tamnom mestu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.