Neizostavne u pripremi zimnice: Recept za somborke u tegli

Pripremite dovoljnu količinu da posle ne zažalite

09.09.2024. 10:56
  • Podeli:
paprike zimnica shutterstock_1551731606-66deb7c854cbb.webp Foto: Shutterstock

Polako se spremamo za zimnicu, pravi se računica oko kupovine namirnica, a jedna od neizostavnih stvari kada je ova vrsta hrane u pitanju jesu paprike somborke.

Njihova priprema je jednostavna, pa receptu može svako i da pristupi.

Sastojci:

3 kg paprika somborki
2.5 l vode
100 g soli
150 g šećera
pola glavice crnog luka
1 čen belog luka
1 kesica vinobrana

Priprema:

Očistiti beli i crni luk i u komadu stavite u vodu da se kuva. Potom stavite so i šećer i pustite da provri. Povremeno promešajte da se šećer lepo otopi.

Kada provri, sklonite sa ringle i dodajte vinobran.

Paprike operite i spremite, otklonite im drške i semenke i poređajte u veće tegle jednu pored druge, pa sve do vrha, ali tako da su im otvori na gore.

Dok je prokuvana smesa još vruća, prelijte preko somborki i ostavite poklopljeno 24 sata da odstoji. Držite ih na hladnom i tamnom mestu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()