Osim što je izuzetno ukusna, proja je i sjajan izbor za zdrave obroke
Omiljeni jutarnji recept koji se brzo i lako sprema jeste svakako proja sa sirom. Ako ste uživali u ukusu specijaliteta od kukuruznog brašna iz bakine kuhinje, ovaj recept će vam se posebno dopasti.
Danas vam donosimo kako se pravi proja sa sirom i kačkavaljem uz dodatak griza. Uz jogurt i proju, ovog jutra vam ništa više neće biti potrebno.
Da biste ponovo osetili ukus detinjstva, potrebno vam je malo truda, volje i svega nekoliko sastojaka, a priprema je veoma jednostavna. Osim što je izuzetno ukusna, proja je i sjajan izbor za zdrave obroke, pa je bez griže savesti možete uključiti u svoju redovnu ishranu.
Umutiti jaja žicom, dodati kukuruzno brašno i griz sa praškom za pecivo. Dodati sir i kačkavalj, ulje, mleko i so i sve izjednačiti.
Sipati u manji pleh obložen pek papirom. Peći na 210 stepeni oko 35 minuta. Pred kraj pokriti folijom.
Proju seći kada se prohladi. Ukus je fenomenalan, uživaćete u mekoći ovog jela. Idealno je da uz proju popijete i čašu jogurta ili kefira.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.